SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Drugi takmičarski dan wgleu 2016/17 – pregled

Drugi takmičarski dan wgleu 2016/17 - pregled

Drugi takmičarski dan WGLEU 2016/17 počeo je 14. Januara 2017 godine, kada su se odigrala tri meča. Pored njih, treba da se odigra još jedan meč, između timova Gunrunners i UTOPIA, koji će se igrati sutra, 15. Januara 2017. godine. Timovi koji su izašli kao pobednici iz prva tri meča drugog dana ovog takmičenja su:

 • GoHard, koji je savladao Oops sa 5:2;
 • DiNG, koji je pobedio tim eSuba sa 5:0;
 • Swift, koji je u tiebrake-u savladao tim Kazna Kru sa 5:4.

 

GoHard vs Oops

Mape:

 • Murovanka;
 • Mines;
 • Himmelsdorf;
 • Ruinberg;
 • Prokhorovka (tiebrake).

GoHard je u prvoj rundi, odbranom na Murovanci, uspeo da povede protiv Oops-a sa 1:0. Međutim, Oops-u je očigledno trebalo malo više vremena da se razmrdaju. Poraz 7:0 verovatno je doprineo tome. U drugoj rundi uspeli su da izjednače i dovedu rezultat do 1:1.

Nakon selidbe na Mines, GoHard je opet dobio priliku da napada Oops-ovu bazu, ali nije uspeo da je iskoristi. Oops je uništio sve njihove tenkove i pobedio u drugoj rundi uzastopno. Time je prešao u vođstvo u rundama rezultatom 2:1. U drugoj rundi na Mines-u, četvrtoj rundi meča, Oops je bio napadač. Međutim, pokazalo se da oba tima nisu imala uspeha u napadu na ovoj mapi. GoHard je uspeo da pobedi i izjednačio na 2:2 u rundama.

U veoma gustoj petoj rundi, prvoj na Himmelsdorf-u, Oops je napadao. Reklo bi se da timovima nije bilo veče za igranje napada, s obzirom da je tim koji napada opet izgubio. GoHard je uspeo da povede rezultatom 3:2. U šestoj rundi oba tima su se opredelila za upotrebu engleske lovačke sile. 🙂 GoHard je u postavi koristio FV4005 Stage II, dok se Oops opredelio za FV215b (183). Ovoga puta napad je bio uspešan. GoHard je odličnom taktikom i rotacijom pozicija u pravom trenutku držao dešavanja na mapi pod svojom kontrolom što ih je dovelo do pobede i vođstva rezultatom 4:2.

Sedma runda se odigrala na Ruinbergu, gde je tim Oops napadao, a GoHard je igrao “meč rundu”. Oops je imao odličnu taktiku koja se zasnivala na upotrebi tenka AMX CDC, koji trebalo da služi kao štit za Bat-Chat-ove u trenutku kada su se tenkovi GoHard-a fokusirali svoju vatrenu moć u njihovom pravcu. Međutim, došlo je do desinhronizacije između igrača i CDC nije uspeo da ispuni svoju svrhu “mamca-štita”. Oops je, pored mamca, izgubio i tenk koji je trebalo da se izvuče prilikom upotrebe mamca. GoHard je uspeo da iskoristi tu prednost i dobije meč rezultatom 5:2.

Mapa Napadač Rezultat
Murovanka Oops 1:0
GoHard 1:1
Mines GoHard 1:2
Oops 2:2
Himmelsdorf Oops 3:2
GoHard 4:2
Ruinberg Oops 5:2

 

DiNG vs eSuba

Mape:

 • Mines;
 • Himmelsdorf;
 • Ghost Twon;
 • Cliff;
 • Prokhorovka (tiebrake).

U veoma brzoj prvoj rundi na Mines-u, DiNG je uspeo da “načne” ovaj meč i dovede sebe u vođstvo rezultatom 1:0. Iz druge runde su, fantastičnim anticipacijom protivničke taktike i pravovremenim rush-om ključnih tenkova, takođe izašli kao pobednici došavši do razlike od dve pobede u rundama.

U trećoj rundi timovi su se preselili na Himmelsdorf. Napadački tim bio DiNG, koji je i ovoga puta sa bojnog polja izašao kao pobednik i došao do vođstva od 3:0. U četvrtoj rundi, drugoj na Himmelsdorfu, eSuba napadom nije uspela da prekine DiNG-ovu seriju pobeda. DiNG je povećao svoje vođstvo na 4:0 i došao do “meč runde”.

U petoj rundi, igranoj na Ghost Town-u, DiNG je napadao za pobedu u meču. DiNG je imao taktiku koja se zasnivala na brzom zauzimanju baze i u tome su i uspeli. Do pobede od 5:0 došli su, moglo bi se reći rutinski, fantastičnim čitanjem situacije i anticipacijom protivničkih poteza.

Mapa Napadač Rezultat
Mines eSuba 1:0
DiNG 2:0
Himmelsdorf DiNG 3:0
eSuba 4:0
Ghost Town DiNG 5:0

 

Kazna Kru vs Swift

Mape:

 • Mines
 • Himmelsdorf
 • Prokhorovka
 • Cliff
 • Prokhorovka (tiebrake).

U prvoj rundi na Mines-u Swift je napadao, dok se Kazna Kru u odbrambenoj postavi opredelila za lovački trio: Waffentrager auf Pz. IV, FV215b (183) i Girlle 15. Takva postava ih je onemogućila da igraju ofanzivno, što je Swift iskoristio za što bolje planiranje napada. Swift je izašao iz bitke kao pobednik, čime je napravio prvi poen u meču i poveo rezultatom 1:0.

U drugoj rundi meča, Kazna Kru je napadao na Mines-u, koristeći uglavnom auto-loader-e (tri B-C 25 t i dva TVP T 50/51). Dok se Swift, za razliku od Kazninog odbrambeno-lovačkog tria, opredelio samo za jednog lovca – Grille 15. Kazna je pored svojih brzih mediuma, povela i artiljeriju koja je im je pružala odličnu podršku i lagano skidala poene izdržljivosti neprijateljskom timu, dok se nisu opredelili za rush. Taktika se ispostavila uspešnom i Kazna je uspela da izjednači rezultat na 1:1.

Treća runda se igrala na Himmelsdorfu, gde je tim Kazna Kru napadao koristeći brzo ofanzivnu posadu (2x B-C 25t, 2x AMX 50 B, 2x 113 i Ru 251). Za razliku od njih, Swift se opredelio za defanzivniju postavu koja se sastojala iz: 2x B-C 25t, 2x AMX 50 B, T110e3, Grille 15 i IS-3. Pobedi su bila bliska oba tima, tenkovi su bili na malo poena izdržljivosti. Ostalo je po dva tenka sa obe strane, svi na po šut, kada je vreme isteklo i Swift uspeo da pobedu jer je odbranio svoju bazu i imao je tenkove u bitci. Nakon treće runde Swift je prešao u vođstvo od 2:1.

U četvrtoj rundi, takođe na Himmelsdorfu, napadački tim (Swift) se opredelio za auto-loader-sku postavu: 4x AMX 50 B, B-C 25t, TVP T 50/51 i AMX 13 90. Međutim, nedostatak oklopa i konstantnih “pucača”, koštao ih je runde i vođstva. Kazna Kru je nakon ove runde izjednačio na 2:2.

U petoj rundi, prvoj na mapi Prokhorovka za ova dva tima, napadao je tim Kazna Kru. Agresivnim pozicioniranjem preuzeli su početnu kontrolu mape, koju su iskoristili u svoju korist u preuzeli vođstvo rezultatom 3:2. U šestoj rundi napadao je Swift, a timovi su imali indentične postave: IS-7, STB-1, 3x B-C 25t, Grille 15 i Ru 251. Swift je presingom na bazu naterao izlazak tenkova na otvoreno, čime su uspeli da nanesu određenu “laku štetu”, što su kasnije iskoristili i izjednačili na 3:3.

Sedma runda preselila je timove na mapu Cliff, gde je napadao Swift. Oba tima su povela po pet B-C 25t i jednog lajta. Kazna je pored toga u svoju odbrambenu postavu ubacila i Grille 15, koji je vrebao sa pozicije A5, dok se Swift opredelio za dodatnog mediuma – TVP T 50/51. Na dve minute do kraja runde Swift je odlučio da napadne, međutim dobro pozicionirana odbrana Kazne je uspela da izvuče pobedu. Time je Kazna prešla u vođstvo od 4:3 i došlo do “meč runde”.

Osma runda, druga po redu na mapi Cliff, bila je prva šansa za pobedu tima Kazna Kru, koji je ovom prilikom napadao. Po pitanju postave opredelili su se za: 4x B-C 25t, IS-4, T110E5 i M40/M43, dok je se Swift za odbranu baza opredelio za tenkove: 4x B-C 25t, 2x Škoda T 50 i Kranvagn. Kazna se opredelila za brzo pozicioniranje na južnom delu mape, kako bi što bolje iskoristili svoju artiljeriju pozicioniranu na polju K1. Nakon što su oba tima pretrpela veliku štetu i gubitak nekoliko tenkova, Kazna je promenila poziciju i locirala se više prema severnom delu mape. To ih je koštalo gubitka artiljerije, ostalih tenkova, a samim tim i šanse za pobedu u meču. Swift je izjednačio na 4:4 i dobio šansu za pobedu ukoliko uspe da savlada Kaznu u tiebrake-u.

Tiebrake se igrao na mapi Prokhorovka, na kojoj su prethodno oba tima pobedila kao napadači. Ovoga puta napadao je tim Swift. Timovi su ponovo imali sličnu postavu: 4x B-C 25t, IS-7 i Ru 251. Pored toga, Swift se opredelio za nemčkog lovca, Grille 15, dok je Kazna u postavu ubacila novi tier 10 tenk, Kranvagn. Swift se na početku pozicionirao u selu kod druge baze i naterao Kaznu da izlazi na njih, nakon čega se deo tima relocirao prema južnom delu mape kako bi okružili Kaznu. Taktiku su realizovali izvanredno i savladali tim Kazna Kru u tiebrake-u rezultatom 5:4.

Mapa Napadač Rezultat
Mines Swift 0:1
Kazna Kru 1:1
Himmelsdorf Kazna Kru 1:2
Swift 2:2
Prokhorovka Kazna Kru 3:2
Swift 3:3
Cliff Swift 4:3
Kazna Kru 4:4
Prokhorovka Swift 4:5

 

Kakvi su vaši utisci nakon prva tri meča drugog takmičarskog dana? Podelite svoje mišljenje sa nama u komentarima.

Sutrašnje mečeve možete pratiti na sajtu wgl.gg/watch ili twitch kanalu twitch.tv/wgl_en od 17:00.

 

Do sledećeg viđenja, GL HF! 😉

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x