SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Dicker Max – Debeli Makso – premium TD tier 6

dicker max

Pošto je u toku maraton za T25 Pilot 1 setio sam se minimaratona od letos/jesenas na kojem se mogao osvojiti baš kao što piše u naslovu Dicker Max. Prevedeno sa nemačkog na domaći Dicker znači debeo a Max prevedite kako vam volja ja ga imenujem po komšiji Maksi koji je takodje puniji čovek  🙂

Dicker Max

Je tier 6 premuim lovaca tenkova. Pripada nemačkom tehnološkom stablu. S obzirom da sam ga osvojio na minimaratonu meni je on i više nego odličan. Premium tier 6 lovac koji može da nanese dosta dmg sa pristojnom zaradom za nula golda, nula dinara, nula evra… Shvatate poentu. Igrati ove maratone se isplati. Inače Dicker Max u igri se može kupiti za 3200 golda, ili za nekih 15tak evra u premium prodavnici.

Top

Moglo bi se reći da je top ono po čemu se ocenjuje lovac tenkova. Top kojim je opremljen dicker max je kalibra 105mm. Sa penetracijom o 169mm i prosečnom štetom od 300 dmg. Reloaduje za 8,92s a nišani 2,21 sekund. Disperzija do 0,35 je korektna a veliki plus je broj minus stepeni depresije. Depresija od -15 stepeni vam nudi brojne mogućnosti ali ne ide mnogo nagore. Elevacija od 10 stepeni mi je nekad pravila problem jer ne bih mogao da pucam na neke na brdu. I morao bih da se izvlačim.

Municija i potošnja

Kao što sam naveo AP municija ima 169mm penetracije i 300 prosečnu štetu i košta 600 kredita. HE municija ima 53mm penetracije i prosečnu štetu od 380 dmg, košta 650 kredita. A vi se sad zapitajte od kolike koristi vam je korišćenje HE municije, žrtvujete 116mm penetracije za 80 dmg?! A pritom je poznata mehanika HE granata tako da možete dobiti neki zaista popražavajući lowroll ili da ne probijete tier 4 tenk. A pošto ste ograničeni na samo 26 granata koje možete poneti u tenku zaista ne bi trebali preterivati sa HE municijom.

Lično mislim da pakujem svega 4-5. Njih koristim kad se nadjem u bitci sa teško oklopljenim tenkom za koji znam da ne mogu da probijem a opet bih da napravim neki dmg ili da mu makar uništim neki od modula i tako pomognem saborcima. Što se tiče premium municije jedna granata košta 4400 silvera ili 11 golda, poprilično skupo za tier 6. Ali sa tim troškom dobijate dodatnih 58 milimetara penetracije.

Oklop

Dicker Max spada u kategoriju papirnih lovaca. Od oklopa ima 50 mm sa spreda i po 20 mm oklopa na boku i sa strane. Poznato je da Dicker Max nema kupolu tako da ne postoje ni vrednosti za oklop iste 🙂 . Bez „krova“ dicker je idealna meta za artiljerije, koje igraju basketa a vi ste koš. Kad vidite dickera nije loša ideja prebaciti na HE municiju. Pogotovo ukoliko ste neka 7 ili 8 sa velikom alfom. Jedan pogodak u bok ili zadnji deo i ode dicker u garažu.

Oprema

Na svom Dicker maxu koristim binokulare, kamuflažnu mrežu i nabijač za topove srednjeg kalibra. Sa binokularima dickeru se vidokrug poveća za neverovatnih 100 metara. Sa 400 na 500 metara. Ali poznato je kako radi spotig mehanika pa je vidokrug ograničen na 445 metara. Ali ovaj „višak“ vidokruga je veoma koristan u obaranje camo rejtinga neprijateljskih vozila.

Kamuflaža je uvek preporuka z alovce tenkova, pogotovo za papirne kao što je Dicker max. jer ako vas spotuju možete se nadati da im niste u fokusu inače baj,baj. Nabijač je, naravno, želja i potreba svakog tenka. Reload pada sa 8,92 na 8,03 sekunde, DPM se takodje poveća i iznosi 2 242 dmg/min. Ventilaciju ne može montirati na Dicker –a jer nema „krov“.

Kako igrati?

Sa Dicker Maxom je nekad lakše naći povoljniji ugao na dole nego na gore.Na brdovitim mapama depresija zaista dolazi do izražaja, a elevaciju podesite nagibom tenka. Nekada se morate osloniti na „tunelske borbe“ jer ugao pod kojim se top može pomerati levo-desno i nije preterano veliki, po 8 stepeni na obe strane. Tako da čak i na otvorenim mapama nekad se morate pomerati kao bi imali nekog u poziciji da pucate. Upravo to pomeranje može da vam stvori problem jer pomeranjem prestaju sa radom neki delovi opreme. Takodje disperzija se povećava u tom momentu. Tako da je veoma bitno dobro se pozicionirati na mapi. Pozicija i dobro nišanjenje sa preciznim topom vam može doneti veoma privlačne količine štete u partijama.

Zaključak

Da nisam osvojio Dicker Maxa na minimaratonu verovatno ga nikad ne bih kupio i veoma bih pogrešio. Tenk je odličan za posadu, može da trenira posadu za obe grane nemačkih lovaca uz manje modifikacije posade. Lepo zaradjuje  za neku prosečnu partija gde bi napravili oko 1,5k dmg bez značajnijeg dmg na asistenciju možete očekivati da će vam osatati i do 25-30 hiljada kredita bez premiuma, sa premiumom to ide na 50+k.

Srećno na borilištu i dobro se zabavite.

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Preporuka vam je da ako već želite nemačkog premium lovca tenkova da izabere Jagdtiger 8,8 ili Dicker Maxa kao jeftiniju varijantu. Čak i da vam se Dicker ne svidi makar nećete potrošiti previse, eto i […]

[…] Dicker max – predmaraton, ili kako su ga tad nazvali minimaraton. […]

trackback

3pinnacle

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x