SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Fan kutak – Churchill III-saveznički siledžija – recenzija

churchill III

Pozdrav tenkisti! Kakav je Churchill III? Sigurno ste se zapitali barem jednom kada ste na nalogu imali dovoljno golda. Danas ću pokušati da približim igračima Churchill-a. I da im pokažem kako da najbolje potroše svoje golde :-).  Ali pre svega ovaj tekst je namenjen ljudima sa malo iskustva ili sa malo golda.

Churchill III – saveznički siledžija

Najkraće objašnjenje šta je Churchill III bi glasilo – low cost moneymaker. Ali iza te rečenice se krije mnogo detalja. Čerčil je kralj DPM u svom tieru. Nijedan premium teški tenk tier 5 nema bolji DPM, čak ni u potpunosti istraženi teški tenkovi tier 5 nemaju DPM preko 2k (osim ukoliko ne igrate sa nekim troll gunom i da RNGesus radi za vas).

2

Za to je zaslužan top koji puni 2,19 sekundi, a ako vam je to puno stavite nabijač i puniće 1,97. Sa BIA-om pada na 1,93. Postaćete Pz I C u tier 5 – Najveća dosada koja ne prestaje da puca. A penetracija od 110 mm vam obećava da ćete mizernih (za teški tenk) 75 dmg nanositi konstantno. Realna situacija je da vam za nišanjenje treba više vremena nego da napunite. Aim time je na papiru 2,19, ali treba više.

Jedna od najvećih prednosti Čerčila u odnosu na ostale tier 5 teškaše je da Čerčil ima premium MM. Dakle samo +1, a tih partija se nećete naigrati jer je Čerčil u oko 80% situacija top tier (a možda i više, zavisno od doba dana kada igrate).

Za razliku od ostalih teškaša Čerčil ima mekšu kupolu (88/88/76) od trupa (176/76/50). Ali u kombinaciji sa premium MM najčešće će vas gadjati ljudi koji nemaju previše iskustva, i sa low tier tenkovima pokušavati da vas probiju frontalno ili će pucati po boku dok će vaš hull sve odbijati . Stoga ćete odlično dingoivati. Ukoliko baš naletite na O-I u tier 6 bitci koji je okrenut frontalno prema vama, ne stidite se da koristite golde, jer penetracija golda od 180mm će usporiti vaš odlazak u garažu, a i cena je razumna.

Još korisnih informacija

Uz to da tenk gotovo nikada ne gori, možete umesto pp aparata da nosite dve popravke, jer je tenk dugačak a  kupola se nalazi na pola i dok ga “isterate” iza ćoška verovatno će vas neko pogoditi po gusenicama. Tenk je odličan za sidescrape.

3

Ali sav taj oklop ima cenu, top speed Čerčila je 28 km/h. Tako da je najbolje da na početku bitke odlučite na koju stranu ćete ići, jer možda nećete imati vremena da se vratite. Takodje depresija topa je samo -6 stepeni, tako da u kombinaciji sa dužinom tenka i položajem kupole brdoviti teren nije vaš saveznik.

A sad ono što je spomenuto na početku. Lova! Zarad “istraživanja” za ovaj tekst sam odlučio da testitam koliko će mi partija trebati za 200k kredita, i odgovor je – 8 bitaka. U tih 8 bitaka sam skupio oko 6k experiencea (prva X2, bez ličnih rezervi). Tako da je i sa pogleda iskustva tenk odličan i brzo ćete trenirati posadu. Za tih 8 (Bože žasto je morao baš taj broj 😀  ) partija mi je trebalo sat vremena. Tako da što se tiče love tenk ide 200 na sat  😀 Evo snimka jedne solidne partije koja bi mogla da vam dočara sve prednosti i mane u praktičnom pogledu ovog tenka:

Toliko od mene a vi vaša mišljenja i sugestije ostavite u komentarima.

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] tenkovima ima Engleza tir 5 Excelsior i slot u garazi a ostala dva bonus kod-a imaju Rusa tir 5 Churchill III i slot u […]

[…] 2 x  Bonus kod Premium tier 5 tenk Churchill III […]

[…] U garaži ima nekoliko tenkova koji imaju (ne) povlašćen MM. Za testiranje sam se odlučio da koristim već spomenutog Super Pershinga i Churchill III – savezničkog siledžiju. […]

[…] Fan kutak – Churchill III-saveznički siledžija – recenzija […]

trackback

2disdainful

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x