SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Bert osvetnik – FV304 – arty za kod

Artiljerije, da. Koliko Vas još “voli” da ga razmontira samohodni top ili takozvani SPG? Velika većina igrača World of Tanks-a je baš zbog ove klase tenkova izgubila kilometre živaca. Srećom, ustala je kuka I motika i u jednom od poslednjih zakrpa WG je poprilično izbalansirao artiljeriju. Ali neka kuka će uvek biti tu pa tako sad kukaju oni koji najviše igraju artiljeriju, da im je cena municije u većim nivoima tenkova previsoka,  a šteta koju sad artiljerija nanosi premala itd. Ubačen je takozvani “stun”, što ja lično podržavam i što artiljeriji daje pravu ulogu podrške svojim tenkovima u prvim linijama. Sada artiljerija može da Vas ošamuti i da Vam itekako odmogne pri pucanju, vožnji, punjenju i sličnom.

Bilo kako bilo ja kao ne obožavatelj odlučio sam da predstavim artiljeriju, britanske grane tenkova, FV304 takozvanog “Bert osvetnika” i pomognem Vam da zavolite ovu klasu i igrate je sa što više zabave.

Istorija

Ova artiljerija kao i većina tenkova nije ušla u masovnu proizvodnju, čak štaviše sve je ostalo samo u nacrtima i označeno kao prototip.  Razvijala ga je britanska kompanija Vikers, a sam proces je počeo davne 1947. godine u takozvanom posleratnom periodu i usled velikih pretrpljenih ratnih gubitaka kako u ljudstvu tako i u ekonomiji zemalja učesnica. Ova artiljerija je bila samo koncept sve do          1950. godine kada je konačno i proizvedena ali je projekat nažalost otkazan. Zbog čega nažalost šta sve ovaj tenk čini posebnim?

bert osvetnik

Posada

Posadu ovog tenka čine 5 članova posade. Komandir, nišandžija, vozač, i čak dva punioca koji se izgleda odlično slažu zajedno. Kako bi se postigli što bolji rezultati najbolje je da posada koristi puding i čaj što će poboljšati posadu za dodatnih 10%. Od opreme treba koristiti nabijač topa (10% brže pune), ventilaciju (dodatnih 5% na posadu) i poboljšan mehanizam topa što će omogućiti posadi da 10% brže nanišane željenu metu. Svi parametri u daljem tekstu uzeti su sa ovim podešavanjima.

Vatrena moć

Top na ovom tenku Vas neće nešto preterano oduševiti ali će Vas sigurno zabaviti. Naime domet ovog topa nije kao na ostalim artiljerijama, nešto je kraći (500m) te ćete stalno morati da menjate poziciju i pratite svoje tenkove kako biste im pružali adekvatnu podršku.  Prosečna šteta iznosi 450 ali je ona veoma retka s obzirom da ova artiljerija koristi samo fugasne granate čija probojnost iznosi čitavih 28mm što znači da će vaša šteta zavisiti i od oklopa tenka koji gađate i ukoliko volite da se kockate ovo će biti pravi rulet u pogledu potencijalne nanete štete.

Brzina granate iznosi 270 m/s a prostor za okretanje topa iznosi 31 stepen tako da nećete svako malo morati da okrećete ceo tenk. Takođe veoma bitna karakteristika je da sa ovim tenkom nećete moći da ošamutite nikog s obzirom da “splasha” nema! Brzina paljbe je takođe na vašoj strani. 10.65s što znači da nećete dozvoliti vašem neprijatelju da diše. Brzina nišanjenja iznosi  3.83s.

Pokretljivost

Kao najveći adut artiljerije izdvojio bih njenu brzinu. Sa svojim motorom od 500 konjskih snaga, unapred ovaj “brzi gonzales” dostiže brzinu čak i od 72 km/h  što će Vam omogućiti da vrlo lako dostignete željenu lokaciju za paljbu, pobegnete sa opasnog mesta, i uhvatite korak sa svojim tenkovima jer kao što sam naveo vaš zadatak neće biti nimalo lak iako ste “pozadinac”. Ukoliko budete želeli da pobegnete unazad to će ići teže jer brzina iznosi samo 14 km/h ukoliko ubacite u rikverc. (brzine idu u H) :D. Veoma bitna stvar kod ovog tenka je brzina okretanja u mestu a ona iznosi 24.76 stepeni  u sekundi što je neka zlatna sredina. Ukoliko ova zlatna sredina nije dovoljna oslonite se na vozačevu veštnu kočenje kvačilom.

Sakrivenost opažanje i izdržljvost

                S obzirom da ćete se truditi da budete tik uz epicentar borbe vrlo često će se dešavati da budete otkriveni. Za to je zaslužna kamuflažna ocena od samo 14.5% kada stojite i samo 3.05% ukoliko opalite. Ona iznosi još manje ukoliko vozite i pucate, ali ako Vas rng toliko voli – rokaj snimaj. Vidokrug ovog tenka je 240, ali Vi ste artiljerija i pružate podršku, Vama ne treba podrška ukoliko otkrijete nekog to će biti puka sreća ili kraj partije.  Domet signala je 700m. Što se tiče izržljivosti ovog tenka, a to je ono što Vas najviše zanima, mogu Vam saopštiti sledeće. Ukoliko vas ožeži sa samo 280 damage-a mrtvi ste, jer isto toliko iznosi i količina helta koju imate na raspolaganju, uz oklop od 14mm sa svih strana. Naravoučenije – ne kurčite se. 🙂

Zaključak

                Iako nisam artiljerac posedujem ovaj tenk u garaži. Ovo nije klasična artiljerija, ujedno je i tenk destrojer i laki tenk sa svojim karakteristikama. S obzirom da je tier 6 vrlo je lako doći do njega te Vam ga toplo preporučujem. I s obzirom da je uveden novi sistim “matchmakeinga” može Vam se posrećiti da igrate sa raznim nivoima od 5-8. Platićete ga pišljivih 930.000 kredita pa pa od ovog tenka nemojte da očekujete puno štete ali očekujte puno zabave čime se ne mogu pohvaliti svi tenkovi. Takođe možete očekivati i dosta profita u jer ne zahteva previše kredita za snabdevanje i opravku. Igranje u vodu sa još 2 ista tenka biće prava kazna za neprijatelje koji ne menjaju poziciju često. Za kraj mogu da izdvojim jedan replay koji će Vam pokazati kako se igra ovaj britanski tenk.


Text napisao: Locazr

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Bert osvetnik – FV304 – arty za kod […]

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x