SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Predstavljanje tenkovskih linija – AMX 50 B (I) – B1 teški tenk

B1 teški tenk

Francuska linija teških tenkova biće predstavljena počevši od IV do X tier-a – od B1 do AMX 50 B. B1 teški tenk će biti u našem fokusu u ovom tekstu. Kao što je to bio slučaj u nizu tekstova krenuvši od “Predstavljanje tenkovskih linija – IS-7 linija (I tekst) – T-28, KV-1, KV-1S“, naš cilj je da pokušamo da predočimo karakteristike tih tenkova, pored toga i ono što mogu da nam pruže na bojištu. Tenkovi ove linije različiti kako po karakteristikama tako i po izgledu bar do VIII tier-a. Od VIII do X tier-a su autoloader-i – tenkovi sa automatskim punjenjem i oscilirajućim kupolama. O tome će biti reči u narednim tekstovima kada dođemo do toga.

B1 teški tenk – odlike topa

 B1 nećete videti u bitkama VI tier-a, osim ako ne uđete u vod sa drugim vozilom IV tier-a. Oprezno! Sa razlogom je tako. Toplo preporučujem da što pre istražite i kupite poslednji top 47 mm SA37. Prosečna probojnost je sa AP 66mm, APCR 98mm, HE 24mm. Iz navedenog se vidi da ćete teško moći bez premijum municije da probijete neprijateljske tenkove u V tier-u. U IV tier-u je lakše, ali treba nišaniti slabe tačke i ravne površine na protivničkim vozilima. Tenk dolazi do izražaja kada je top tier gde nema puno vozila tog tier-a. Ističe se vreme nišanjenja oko 1,5s, vreme punjenja topa oko 2,1s, preciznost 0,39. Sa DPM-om od 1567,5 HP/min (bez dodatne opreme, samo sa posadom na 100% osnovne veštine) i ostalim prednostima topa, ovaj tenk postaje mašina za uništavanje ukoliko se nađe u povoljnoj situaciji.

B1 – mobilnost i oklop

B1 tenk ima solidnu maksimalnu brzinu od 30km/h, koja uparena sa ne tako sporim okretanjem vozila od 26°/s, ovom tenku daje veoma dobru mobilnost, s obzirom da je to teški tenk. S tim u vezi, tenk može da se koristi u flank-ovanju prilaženju tenku sa bočne ili zadnje strane, a ne sa prednje. Flenkovanje može dosta da pomogne kada se igra protiv tenkova V tier-a ili Matilde i sličnih, jer rešava problem slabije probojnosti. Zakrivljen prednji oklop 60mm debljine pruža dobru zaštitu od većine neprijatelja IV i nižih tier-ova. Ako se u toku borbe još dodatno napravi ugao u odnosu na protivnike, izdržljivost je još veća. Ipak, pokušajte da što manje dozvolite protivnicima da pucaju u slabe tačke: vozačev otvor i top na trupu tenka.

Nadamo se da je ovo bilo i da će biti od koristi. Vaša pitanja i mišljenja u vezi sa ovim tekstom podelite sa nama u komentarima. Do sledećeg viđenja 🙂

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x