SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Autorski tekst vs vest – u čemu je razlika?

Kao što naziv kaže u čemu je razlika? U mnogo čemu ali polako, objasniće se šta je vest a šta Autorski tekst.

Vest

Kad se govori  o pojmu vesti na ovom sajtu, pretpostavlja se da je u pitanju datum novog patcha, obavest o novom tenku i slično. To su globalne vesti, što žnači da će je objaviti i na ruskom engleskom, poljskom… Isto tako su  i izvori različiti. Mogli ste često da vidite:

Da li u potpunosti napisan naziv sajta odakle je preuzeta ili bi se na reč izvor nalepio link tako da kad kliknete na tu reč da vas odvede na sajt odakle je preuzeta vest. Ičli bi se kao u ovom slučaju linkovala slika, pa ćete ukoliko kliknete na sliku biti prebačeni na TWB – Gaaming. Dakle, odaje se priznanje Autoru na učinjenom.

Vezivno tkivo

Obaveštenja o tome da pravimo giveaway i slično su i u kategoriji vesti, ali donekle i Autorski tekstovi. Zavisi od objave do objave.

Autorski tekt

Kad se napiše da pravimo giveaway ya najbolji tekst, to je vest. Ali kad vam objasnimo KAKO NAPISATI KVALITETAN TENKOVSKI TEKST, to je onda Autorski tekst. Kao i sve recenzije, pojašnjavanje gde ići na mapama, šta od opreme koristiti, šta od skilova staviti na posadu, sve su to Autorski tekstovi. Kao i oni koji su tu za zabavu, Gaming lepotice, razna glasanja i slično. Davno smo prebacili brojku od 1000 tekstova, nisam siguran ni da li sam preskočio nešto bitno.

Bitna stvar: svaki autorski tekst je intelektualna svojina(tvorevina ljudskog duha i uma) i podleže autorskim pravima. Nema kopiranja niti celog niti dela sadržaja bez dozvole autora.

Autor?

Autor je onaj koji pronalazi informacije, pronalazi teme, relevantne izvore informacija o nekim temama i u konačnici sve to stavlja u jednu celinu. I tu vam celinu predstavalja kao Autorski tekst. Autor je osoba koju treba da pitate za dozvolu kad uzimate njegov tekst.

 

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x