SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

A-44 – sovjetski srednji tenk – 7. tir

A-44 - sovjetski srednji tenk - 7. tir

Danas vam predstavljamo A-44, sovjetski srednji tenk sedmog tira, koji se mnogo razlikuje od svojih predhodnika u tehnološkom stablu (T-34 i A-43), a kojima smo takođe pisali. Ono po čemu se najviše razlikuje je kupola koja se nalazi na zadnjem delu tenka, zbog čega način igre treba dosta korigovati, o čemu ćemo govoriti u daljem tekstu.

Istorijski podaci

Projekat za tenk A-44 započet je u Harkovu, pod kontrolom A.A. Morozova (Alexandr Aleksandrovich Morozov), koji je radio na projektu za unapređenje tenka T-34 (Projekat A-43). Ono čime su se vodili je to da, ukoliko na teški tenk stavite neke delove (tačnije, top) srednjeg tenka, on će izgubiti svoju borbenu moć. Srazmerno s tim, ukoliko na srednji tenk uspete da postavite top sa teškog tenka, to će mu značajno uvećati borbenu moć. Tako su došli do toga da na srednji tenk postave top od 107mm ili 57mm. Iako se smatralo da bi top od 107mm bio pretežak za ovo vozilo, Morozov je proračunao da i sa tim topom težina vozila ne bi bila preko 34 t.

U dokumentaciji se spominju dve varijante vozila: brža (75mm oklopa s preda i 76mm sa strane) i sporija (120mm oklopa s preda i 100mm sa strane), dok bi obe varijante bile teške oko 35 tona i kretale se negde oko 50-55 km/h. Po pitanju topa, razmatralo se o tri varijante (57mm ZiS 4; 76,2mm F-34 i 107mm F-42). Na kraju je odlučeno da se upotrebi top 57mm ZiS 4.

Projekat za tenk je bio spreman u Aprilu 1941. godine, a prvi prototip je trebalo da se napravi do kraja iste godine. Međutim, kako je Rat odmicao, fabrika u Harkovu je morala biti evakuisana, ubrzo nakon čega su i planovi za ovaj projekat “pali u vodu”.

A-44 - sovjetski srednji tenk - 7. tir

Specifičnost igre zbog kupole na zadnjem delu

Zbog kupole na zadnjem delu tenka treba izbegavati izlaženje iza čoška u napred, naročito ako znate da se sa druge strane nalazi protivnika, jer će on imati mnogo veće šanse da pogodi vas (a možda čak i pobegne nakon toga) pre nego što ćete vi imati priliku da zapucate u njegovom pracu. Da biste ovo izbegli, morate iskoristiti dobru brzinu i okretnost ovog tenka kako biste stali iza ćoška, iskosili svoj tenk, uradili sidescrape  i smanjili šanse protivnika da pobegne bez zadobijenog udarca, a i povećali svoje šanse za odbitak protivničke granate, jer ste znatno uvećali efektivnu debljinu svog oklopa.

Takođe, na ovom tenku se motor veoma lako oštećuje, tako da izbegavanjem primanja bespotrebnih šuteva, ne samo da čuvate svoje poene izržljivosti (HP), već i svoju pokretljivost, a i alat za popravku.Takođe, ovakva postavka kupole znatno je smanjila ugao spuštanja topa na tenku, zbog čega treba izbegavati prilazak protivniku koji se nalazi na nižem nivou od vas, zbog čega ćete primiti bespotreban šut.

Istraživanje:

  • Top – 76mm (otključan);
  • Motor – V-5 (otključan);
  • Radio – 9 RM (otkključan);
  • Gusenice – A-44 enhanced;
  • Top – 107mm ZiS 6;
  • Kupola – A-44 shielded.

 

Oprema

Po pitanju opreme, mokro spremište municije je obavezno na ovom tenku, jer se veoma često dešava da vam spremište municije bude oštećeno, što će vam zagorčavati život u skoro svakoj partiji. Poboljšani mehanizam topa je takođe bitan, jer je na poslednjem topu vreme nišanjenja preko 3 sekunde što vas može mnogo koštati, jer će protivnik u velikom broju slučajeva imati priliku da zapuca na vas pre nego vi na njega. Moći ćete vi da zapucate, ali je velika šansa da ćete promašiti.

Dakle, što se opreme tiče, preporučujemo sledeće:

  • Mokro spremište municije prve klase;
  • Poboljšani mehanizam topa;
  • Tenkovski nabijač srednjeg kalibra.

 

Tehničke karakteristike tenka A-44:

Tehničke karakteristike
Izdržljivost (HP) 1.100
Vreme punjenja (s) 10,07
Brzina paljbe (granata/min) 5,96
Vreme nišanjenja (s) 3,26
Prosečna šteta u minuti (HP/min) 1.787
Preciznost 0,43
Uglovi spuštanja/podizanja topa (stepeni) -3/15
Brzina okretanja topa (stepeni/s) 26,25
Brzina okretanja (stepeni/s) 44
Otpornost terena (tvrd/srednji/mek) 0,67/0,77/1,53
Oklop trupa (mm) 150/60/60
Oklop kupole (mm) 90/90/90
Težina/maksimalna nosivost (t) 38,35/41
Snaga motora (ks) 600
Specifična snaga (ks/t) 15,65
Maksimalna brzina/brzina u nazad (km/h) 59/20
Vidokrug (m) 370
Domet signala (m) 547,5

 

Kakva su vaša iskustva sa ovim vozilom i ako imate neki savet o načinu igre podelite sa nama u komentarima.

 

Možete nas “zapratiti” i na Twitter-u (@MedaTWB i @MiloshansTWB) i biti među prvima koji će saznati o najnovijim vestima sa twb-balkan sajta.

Do sledećeg viđenja, GL HF! 😉

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x