SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

5. takmičarski dan, Sezona 2 WGLEU 2016/17 – DiNG vs UTOPIA

5. takmičarski dan, Sezona 2 WGLEU 2016/17 - DiNG vs UTOPIA

Poslednji meč petog takmičarskog dana druge sezone Wargaming.net lige 2016/17 bio je DiNG vs UTOPIA. Igran je 22. Januara 2017. godine sa početkom u 20:30. Ovaj meč mogli ste gledati na istom mestu gde ćete moći da gledate i ostale mečeve ove lige, a to je sajt  wgl.gg/watch ili twitch kanal twitch.tv/wgl_en.

 

DiNG vs UTOPIA

Mape pripremljene za ovaj meč bile su:

  • Ghost Town;
  • Himmelsdorf;
  • Mines;
  • Cliff;
  • Mines (tiebrake).

Ghost Town

Prva runda igrana je na mapi Ghost Town, gde je napadao tim UTOPIA. Oni su se odmah uputili agesivno prema centralnom delu mape, dok je DiNG bio rasprostranjen po zapadnom delu mape. To je timu UTOPIA omogućilo da ih uhvate nespremne što su iskoristili i veoma brzo pobedili u prvoj rundu. Time su poveli rezultatom 1:0.

Druga runda igrana je na istoj mapi, s tim što je ovog puta napadao tim DiNG. Oni us se opredelili za prilaz gradu sa južne strane. U početku su se timovi međusobno napucavali uglavnom iz daljine, oba nanoseći prilično štete svom protivniku. Na kraju je DiNG odlučio da napadne i tom prilikom bio je u prednosti zbog više tier 10 tenkova. Na kraju je DiNG ostao sa IS-7 na 317HP i AMX 50 B na 785HP, protiv jednog B-C 25t na 1.046 HP, tako da je svaki scenarijo bio moguć. Tenkovi DiNG-a opredelili su se zauzimanje Baze 1, jer samo jedan tenk nije imao vremena sam da je zauzme. Igrač tima UTOPIA uspeo je da uništi AMX-a, nakon čega IS-7 nije imao vremena da zauzme bazu. Zatim je pobegao na drugu stranu, čime je tim UTOPIA pobedio i došao do rezultata 2:0.

Himmelsdorf

U trećoj rundi meča, igranoj na mapi Himmelsdorf, napadao je dim DiNG. Oni su na brdo smestili jednog lovca i teškaša, dok je UTOPIA smestila tenkove na zapadnom delu mape imajući na vidiku obe baze. Tenkovi su se uglavnom napucavali iz daljine, nakon čega je DiNG prošao kro “Ulicu Smrti”, nakon čega je došao do baze 2 i započeo njeno zauzimanje. Tenkovi tima UTOPIA pozicionirani na zapadu prilazili su im sa svih strana, međutim, DiNG je imao bolji fokus i unakrsnu vatru, čime su uspeli da pobede. Time su smanjili prednost tima UTOPIA na 2:1.

U četvrtoj rundi timovi su igrali takođe na mapi Himmelsdorf, a napadački tim bio je UTOPIA. DiNG se na početku pozicionirao zapadno od šina, dok se UTOPIA nalazila u južnom delu grada. DiNG je veoma agresivno napao protivničke tenkove u južnom delu grada. Ovom prilikom je imao odličan fokus, krećući se u grupi kroz grad sa brzom promenom pozicija. Ovim načinom igre nadigrali su protivnika i izjednačili rezultat na 2:2.

Mines

U petoj rundi meča timovi su se presilili na mapu Mines. Tim koji je prvi napadao bio je DiNG. Oni su se uputili na brdo, dok su se tenkovi tima UTOPIA pozicionirali na južnom delu mape umajući na vidiku obe baze. Tri srednja tenka DiNG-a i artiljerija zatim se uputilo prema istočnom delu mape, prema bazi 1. Međutim, zbog toga što nisu vodili računa da li se neki neprijateljski tenk nalazi u blizini, artiljerija je uništena na poziciji D0. DiNG je zatim nastavio postepeno da približava tenkove južnom delu mape nakon čega se i odlučio na napad. Međutim, priprema ovog poteza oduzela im je mnogo vremena. Pokušali su da pobede zauzimanjem baze, ali UTOPIA je uspela da resetuje i pobedi nakon što je vreme isteklo. UTOPIA je ponovo povela, sada rezultatom 3:2.

Šesta runda takođe je igrana na Mines-u, a ovog puta napadao je tim UTOPIA. Napadački tim je zauzeo brdo, dok se odbrambeni kao i obično držao juga, kontrolišući dešavanja u blizini obe baze. UTOPIA je zatim pokušala da napadne zapadnom stranom, kroz vodu. Međutim, DiNG je bio spreman na ovaj njihov potez uspevajući da ih savlada u ovoj rundi. Time je rezultat ponovo izjednačen, ovoga puta na 3:3.

Cliff

U nardnoj rundi meča, sedmoj po redu, timovi su se preselili na mapu Cliff. Tim koji je prvi napadao i na ovoj mapi bio je DiNG. Oba tima su se opredelila za posade sastabljene od francuskih srednjih tenkova. Pored toga DiNG se opredelio za Šveđanina Emil II, a UTOPIA za T49. UTOPIA se uputila prema centralnom delu mape, uspešno ga zauzimajući, dok se DiNG nije odmakao daleko od spawn point-a, poslavši samo jedan srednji tenk na brdo. DiNG je zatim napao prilazeći sa zapadne strane centralnom delu mape. UTOPIA je imala bolji fokus imajući sve tenkove u bitci, dok je DiNG ostao bez jednog tier 10 B-C-a. Zatim se jedan srednji tenk tima UTOPIA premestio na severni deo mape, kako bi imali što bolju unakrsnu paljbu na neprijatelje. Uspeli su da iskoriste svoje bolje pozicioniranje na mapi čime su poveli rezultatom 4:3 došavši do meč runde.

U osmoj rundi tim UTOPIA napadao je za pobedu u meču. Timovi su opet koristili mobilne postave, s tim što je UTOPIA povela i artiljeriju M40/M43. Oba tima odmah su se uputila prema centralnom delu mape. Timovi su se uglavnom napucavali uz daljine, kada je artiljerac uspeo da pogodi TVP-a za neverovatnih 1.767 HP, što je bio krucijalan trenutak ovog meča. Nakon toga laki tenk DiNG-a probao je da mu priđe i uništi ga, kada ga je sačekao medijum tima UTOPIA. U ovom trenutku bitka se veoma brzo odvijala. Oba tima imala su odličan fokus, međutim DiNG je ostao na 1 na 3 protiv tima UTOPIA, što su oni i iskoristili.

UTOPIA je pobedila u osmoj rundi meča rezultatom 5:3.

Mapa Napadač Rezultat
Ghost Town UTOPIA 0:1
DiNG 0:2
Himmelsdorf DiNG 1:2
UTOPIA 2:2
Mines DiNG 2:3
UTOPIA 3:3
Cliff DiNG 3:4
UTOPIA 3:5

 

Do sledećeg viđenja, GL HF! 😉

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x