SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

Srbija jedan od lidera u porezu na video igre – 20% poreza na Steam igre – prosto nas je sramota koliko nam dobro ide

20% poreza na Steam igre

Jednom je neko rekao: “Prosto me sramota koliko nam dobro ide.” Mnogi smo se smejali, ali izgleda da je “stvarno” tako. Zbog toga će od aprila ove godine u Srbiji biti uvedeno 20% poreza na Steam igre, što je najveći procenat, budući da je Steam objavio da će u 10 zemalja širom sveta kupovina igara poskupeti od 5-20%. E, pa drugari, mi smo pri samom vrhu. Standard bajo moj!

20% poreza na Steam igre – u kojim će se zemljama porez uvoditi

Od marta ove godine porez na Steam igre uvodi se u sedam zemalja.

Zemlja Procenat poreza
Švajcarska 8%
Južna Koreja 10%
Japan 8%
Novi Zeland 15%
Island 24%
Južna Afrika 14%
Indija 15%

 U aprilu se Srbija priključuje sa svojim raskalašnih 20%. Maj će porez uvesti i Tajvanu, doduše samo 5%. I u julu će Australija uvesti 10% poreza.

20% poreza na Steam igre

Zbog činjenice da ovaj porez uvodi država, a ne kompanija koja proizvodi i distribuira video igre, očekujmo štrajk gejmera. Jer, pored toga što ćemo morati da rintamo kao konji po 10 sati dnevno, više nećemo moći ni da se opustimo uz svoje omiljene igre. 20% uopšte nije malo. Pritom, verujem da niko ne želi da daje državi 20% cene video igre. Jer je to potpuno debilno u odnosu na gazde splavova koji ne plaćaju porez kako bi trebalo ili recimo frizerskih salona i drugih stvari koje proždiru ekonomiju Srbije.

Šte reći? Koju posluku porati?

Srećno na borilištu i GG!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] što ste mogli pročitati Država Srbija uvodi porez na igre sa Steama.  WP državo WP. Ali… Da li ste svesni šta se uradili? Udarili ste poslednji ekser u sanduk […]

trackback

2accustom

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x