SVE GAMING I ESPORTS VESTI O WORLD OF TANKS-u I OSTALIM IGRAMA

WOT VIDEO - World of Tanks videos

NAJPOPULARNIJI POSTOVI

PREPORUČENI TEKSTOVI

105 leFH 18B2 – francuska premium artiljerija

LEFH LEHF artiljerac

Svi znamo za 105 LeFH 18B2 francusku artiljeriju. Ček, ček, ček, pa nije francuska već nemačka. A ipak u francuskom tehnološkom stablu. Kao i PZ B2, i u ovom slučaju je francuski tenk zarobit i preradjen od strane nemaca.

Istorija 105 leFH 18B2

Kao što ste mogli pročitati u pitanju je francusko – nemačka artiljerija. Nemci su zarobili veliki broj B1 francuskih teških tenkova. I 1941. godine odlučili su da prerade B1 u artiljerije. Mnogima poznata kompanija Rheinmetall – Borsig je bila zadužena za konverziju tenkova u artiljerije.Oni su odlučili da montiraju top leFh 18/3 (sf). Top kalibra 105mm. Koji je mogao da isplali visoko eksplozivnu grantatu tešku 14,81 kg na daljinu od 10675 m iliti preko 10 km. Artiljerija je mogla da isplai od 4 do 6 granta u minutu. Proizvodnja tj prerada tenkova u artiljerije se vršila u toku 1941. i 1942. godine. Sve napravljene artiljerije su poslate na frontove.

105 Lefh 18B2 u World of Tanks

leFH je u francuskom tehnološkom stablu. Najverovatniji razlog za ubacivanje leFH u francusko a ne nemačko tehnološko stablo leži u tome što kod nemaca već ima dovoljno „tudjih“ tenkova. Kao što su PZ T25, Turan, Mutz, Pz B2 … Pa su hteli da naprave neki balans. Ova artiljerija je nekada koštala 1500 golda ali je uklonjena u patchu 8.6. I od tada se može kupiti samo u specijalnim prilikama.

Top

Top je kalibra 105 milimetara. Odlika leFH je veoma brza paljba. Puca na svakih 8,92 sekunde, sa posadom na 100% bez opreme i BIA-e. Vreme nišanjenja je 4,78 sekundi sa disperzijom od 0,7. Vreme nišanjenja je veoma dobro i za razlikuod nekih artiljerija istog tiera nižani brze. Nišani brže od sovjetske i američke artiljerije za celih 1,82 sekunde. Elevacija topa je 45 stepeni. Malo ćete teže prebaciti planinu ukoliko se ne odaljite.

Municija

Jedna od mnoštvo zanimljivih stvari je ta da kao premium vozilo ova artiljerija nije izgubila AP granate.

Politika WG je da ne nerfuje premium vozila. Ali jedna donekle negativna strana toga što je leFH premium arti i je ta da je burst radius ostao isti.

Primarna municija je HE. Penetracija HE municije je 53mm a prosečna šteta iznosi 410 dmg. DPM sa HE municijom iznosi 2 758. Cena jedne HE granate je 128 kredita. Sekundarna municija je AP, penetracije 64mm i prosečne štete od  350 dmg. Potrebno vam je 120 kredita z akupovinu jedne AP granate. DPM za AP je 2 354. Premium municija je HEAT. DPM sa HEAT je 2 354, kao i za AP ali penetracija HEAT granate je 104 milimetra, skoro pa duplo u onosu na HE. HEAT municija je naravno dosta skuplja i za jednu granatu ćete morati da izdvojite 4 000 kredita ili 10 golda.

U artiljeriju možete ubaciti 42 granate, preporuka ej da najviše bude HE. Jer HE uvek nešto skida dok AP uprkos većoj penetracije može da rikošetira. Broj HEAT granata će zavisiti od toga da li želite da zaradite ili ćete da nekome upropastite život do maksimuma. Još statističkih podataka možete videti na tanks.gg.

Oklop

Nešto što izdvaja leFH od većine artiljerija je oklop. Taj oklop dolazi sa B1 teškog tenka. Spreda 60mm, sa boka 60mm i pozadi 55mm oklopa. Je sasvim dovoljno da kad igrate protiv nižih tierova. Biće dingovanja sigurno. Ako na to dodate da je artiljerija teška 33 tone, mnogi koji ne znaju njeno poreklo će se zaleteti da je ramuju. Kakav će to biti danak neiskustvu. Ali deo oklopa koji čuva top je dosta tanak. Tako da ako se nadjete ispred leFH pucajte u ono što liči na kupolu, a ne u hull. leFH ima 260 HP.

Oprema

Zbog otvorenog krova nemate mogućnost da dodate ventilaciju. Kao i kod većine tenkova preporučujem nabijač za top, 10% manje vreman na reload je uvek prava stvart. Kad već spominjemo 10% toliko ćete brže nišaniti ukoliko stabite poboljšan mehanizam topa. Te vam je to druga preporuka. Na treće mesto može staviti šta god vam padne napamet, ali neće sve biti preterano korisno. Sa kamuflašnom mrežom nema greške.

Potrošni materijal

Ovde zaista imate mnogo mogućnosti za kombinovanje. Naravno popravke i prva pomoć su potrebne ali PP aparat možete zameniti sa Jakom kafom. A kafa će vam biti prava stvar jer nemate ventilaciju tako da nemate previše mogućnosti da bustujete posadu.

Kako igrati?

Hmmm i nije neko pitanje, kako igrati sa artiljerijom? Pa jednom rukom… Šalim se za razliku o ostalih artiljerija nižeg tiera imate oklop i možete malo prići dešavanjima. Brzina paljbe vam omogućava da držite neprtijateljske tenkove zakovane u mestu dok ih vaši saborci terorišu. U našem nešto starijem tekstu možete videti igrača koji koristi LeFH artiljeriju.

Sokantno vikend artiljerac foto video (FOTO+VIDEO)

Zaključak

Kad bi se u nekom slučaju leFH našao u premium prodavnici za stalno, ili ako bi se desilo nešto revolucionarno i vratili mogućnost da se leFH kupi u igri. Mislim da bi veliki broj igrača kupio ovog francuskog nebeskog kancera. Dodajmo veliki broj premium lovaca i WoT bi promenio ime u World of few Tanks. Ali sa druge strane da se može kupiti u igri verovatno bi mi već leFH bio u garaži.

 

Nik_Pen16

Jedan deo genije, tri dela budala!
Deo TWB ekipe duže od godinu dana.
😀 World of Tanks igram od 2015. godine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ABOUT US

The Wild BunchTWB [The Wild Bunch] is a Professional eSports team based in Serbia founded in June of 2015 by Nebojsa "Mr_Kela" Filipovic. At The Wild Bunch we strive to be the best there is and let no team stand in our way. Our players have years of experience behind them and put in many hours in each day to practice and get better at the game. We work in close collaboration with our sponsors to help fund and bring out the best our team has to offer.

CONTACT US

The Wild Bunch
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x